spominčica

it's better to burn out than to fade away

prosim, ne pobijajte otrok!

2.02.2009

Nisem prehudo čustven človek, morda bi lahko kdo celo rekel, da sem asocialna. In res je tudi, da me trenutno hudo dajejo hormoni in kar je še tega. Tako da je mogoče to razlog, da bi se najraje vrgla na tla in tulila in jokala in obupovala nad svetom, v katerem morajo za jebeno nafto in za jebenih 20 kvadratnih kilometrov puščave umirati otroci.

Kako se nihče ne zgane??? Kako je mogoče, da cel svet gleda posnetke mrtvih dveletnikov iz Gaze in si zraven  ploska, kako pravična je izraelska vojna??? Kako, jebemti, a sem samo jaz normalna ali je pa samo meni to tako grozno, da me zagrabi sveta jeza? Kako lahko svet to gleda? Kako more svet 21. stoletja pustiti, da se otroci rojevajo sredi porušenega mesta v sobici, kjer se stiska 80 ljudi, nato pa mora mati oditi peš na pot, ker bo drugače umrla tudi ona? Kako je mogoče, da se na enem koncu sveta otroci rojevajo v kontrolirani atmosferi, ob jebeni klasični glasbi, čeprav morda ne tako željeni in čeprav bodo pokvarili postavo super kalifornijskih deklet? Na drugem koncu pa mora mati stiskati zobe vseh 9 mesecev nosečnosti, ker ve, da nima možnosti. Ne ona, ne njen otrok. Ne glede na vso ljubezen mu ne more dati več kot nekaj let življenja v tem nepravičnem svetu. Kako naj človek verjame v boga? Kateri bog bi pustil, da umirajo otroci v zameno za politične točke? Kakšen človek lahko gleda kaj takega in samo mirno prestavi kanal, ker se to njega ne tiče? Kaj jebemti potem sploh delam tu, če se mi zdi, da nosim kolektivno krivdo nekega naroda, samo zato, ker vsi ostali gledajo stran?

Ni pravično, prekleto! Pa kaj nam je? Zakaj se nihče ne zgane, zakaj za finimi mizami v Bruslju in Strassbourgu in Ženevi vsi nekaj momljajo o nekih resolucijah? Pa kake resolucije, pi*da vam materna, a vam ni jasno, da ljudje umirajo? Da se dogaja spet in spet in spet. Da holokavsta ni bilo konec z vkorakanjem Rdeče armade, ampak da še vedno traja, le tarče se spreminjajo. IN ŠE VEDNO UMIRAJO OTROCI.

Vem, da nasilje ni rešitev, ampak tako bi na gobec vsakega, ki se z lahkoto obrne stran. Kako lahko? Kako je lahko človeštvo tako pozabljivo, tako arogantno in tako plehko? In ko se bo kaj takega obrnilo in se zgodilo njim/nam, bomo kaj??? Rekli, da nismo vedeli? Da nismo videli?

It’s the number of the beast. It has a human face.

 • Share/Bookmark
 

Avtor spominčica, zapisano 2.02.2009 ob 11:15 pod a bi o tem?. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

6 odgovorov na “prosim, ne pobijajte otrok!”
 1. celjecelje - 2.02.2009 ob 11:21
  celjecelje

  Izraelci so naposled le dokazali to, kar vemo o njih že desetletja : da niso prav nič boljši od Hitlerja in nacistov.

 2. klemen135 - 3.02.2009 ob 19:50
  klemen135

  se strinjam otroci ne bi smeli umirat in sploh nihče ne bi smel umirat nenaravne smrti ampak to je vojna

  in to se je dogajalo in se bo dogajalo in ne vem če si še nisi opazila trenutno v svetu ni prav nič pravično

  in to kar se dogaja v gazi ni nič proti temu kar se dogaja v afriki, kjer uporaniki ZAŽIGAJO ženske in otroke …

  in tudi če se boš tako jezila to ne bo pomagalo niti najmanj

  vsi ste proti izraelu nihče ne pomisli zakaj je sploh prišlo do ofenzive izraela, če nekdo pobija tvoje otroke in se skriva kot kakšna miš v kleti in pošlje na ulice otroke ne vem kaj bi si o tem mislil.

  in ja tiste pizde za mizami ne morejo narediti kaj dosti, svetovno politiko vodi vašington in amerika in če bi se tisti v bruslju za mizami še kaj oglašali bi lahko američani priskrbeli še kakšno socialno bombo in morda tvoje besede letijo na napačne ljudi

  da slišim tvoj predlog, kaj bi naredila? me zanima kako bi ukrepala ko imaš pred svojim pragom grožnjo da bo brez službe in hrane ostalo na 100 tisoče družin.

  da pa ne bo pomote, sem proti vojnam in proti pobijanju katerega koli živega bitja vendar kot pravijo v ljubezni in vojni je dovoljeno vse

 3. spomincica - 3.02.2009 ob 20:36
  spomincica

  dej no, vsi vemo, zakaj je prišlo do ofenzive izraela. zato, ker so se jenkiji in briti počutli krive pred 60 leti in so jim dali naseljeno zemljo. lej, nič nimam proti izraelcem, NIČ. in tudi jaz obsojam žive ščite in zlorabo otrok za vojaške namene. ampak to se ne bi smelo dogajati.
  in ja, vse je dovoljeno. ampak kako lahko ostali svet gleda stran? to mene mori. kako se lahko delamo, da je kar v redu, če ne preberemo članka do konca?
  nimam rešitve, seveda je nimam. razen, da se počutim kot svinja, ker je vsem razen mene vseeno. in ja, sem drama queen. pa kaj. sem v stanju, ko se z mamami ni za zajebavat, ker se počutim kot medvedka. mama medvedka.
  ne boš slišal moje rešitve. kakšna je tvoja?

 4. klemen135 - 3.02.2009 ob 22:38
  klemen135

  problem je da tu rešitve ni. streljajo se zdej, kaj šele bo ko se bodo streljali za vodo?

  ja in američani so še sedaj veliki zavezniki izraela in je problem da je eu daleč pod zda in se niti ne sme kaj preveč bunit. zda so velesila ki manipulira in se igra umazane igre in na tem območju ne bo nikoli miru – dokler enih ne bo več

  jasno ne morem si predstavljat kakšna grozota mora biti ko ti pred očmi ubijejo celo družino ali pa ti brata zažgejo z bombami ampak kaj lahko jaz naredim? grem protestirat? politiko briga za male ljudi, gledajo na to da se dobro godi bogatašem in njim samim.

  upam da kaj takšnega ne bom nikoli doživel vendar si predstavljaj kako sranje bi bilo če bi tja poslali vojake. spet bi jamrali da pošiljamo vojake tja kjer jih ne bi rabli, kako naj pomagam naj dam denar? lahko dam denar vendar je vprašanje kdo ga bo dobil morda hamas?

  ti otroci bodo postali žrtve hamasa ki jim bo spral možgane in sem prepričan da bodo mnogi napadali zda in izrael

  na žalost ne vidim rešitve iz tega problema. na tem območju so se in se bodo dogajale grozote – nekje morajo barabe preizkusit orožje, nekje morajo pokazati kako močni so in da lahko pospravijo iz sveta vse

  vendar predstavljaj si to območje čez par let. vode že sedaj primankuje kaj šele bo ko ne bo dostopa, ko se bodo klali samo zato da bodo sploh lahko preživeli in ne za ozemlje

  morda bi pomagalo če bi se cel svet spremenil v hipije

 5. spomincica - 4.02.2009 ob 12:26
  spomincica

  mislem, da je mimo čas, ko so flower power ljudje dejansko privlekli tudi ostale foteljčkarje na ulice. :???:  
  še enkrat, mene jezi to, da ne moremo nič narediti. ampak me pa jezi tudi to, da je (seveda zato, ker so tako rekli jenkiji) hamas kar naenkrat teroristična organizacija, izrael se pa kao brani. čakte mal, no.
  edina rešitev, ki se jo lahko nadejamo, je, da bo novi mr. president imel kaj več v glavi in da ne bojo gledal nekaterim tam dol skozi prste. ampak … tudi mirne demonstracije in hlače na zvonec in nova hladna vojna, kjer noben ne bi nič upal, ker bi ga lahko nasprotnik po glavi, ne bi bili slabi. :roll:  

 6. klemen135 - 4.02.2009 ob 15:18
  klemen135

  hladna vojna je svinja. gre se za igro živcev in kolikor vidim določeni politiki nimajo pravih kolesc v glavi oz. so se jim ta očitno malce izrabla pa odpadla

  in če si česa ne želim si ne želim vojne (takšne ali drugačne). hladna vojna uniči trgovino in tako spet pridemo v neko še globjo recesijo, vsi se sovražijo itd.

  in z mislijo “morda bi pomagalo če bi se cel svet spremenil v hipije” sem mislim cel svet, ne samo preprostih ljudi, govorim o ljubezni med politiki  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  vem pa da je to nemogoče  :wink: 

Komentiraj
:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !