spominčica

it's better to burn out than to fade away

referendum o sežigalnici … wtf?!?

3.06.2009

Ugotovila sem, da imamo v nedeljo referendum. Svašta. Ne bi vedela, če se mi ne bi zdelo čudno, zakaj sta dva listka za volitve in ne le eden. :mrgreen:

Me prav zanima, kaj to pomeni svetovalni referendum? To pomeni, da bo ljudstvo izglasovalo proti sežigalnici, država bo pa vseeno dala dovoljenje, ker so “strokovnjaki” svetovali, da je tako bolje?

Tile referendumi mi grejo že počasi na jetra, ker so metanje denarja skozi okno. :twisted: A se kdo spomni tistega o trgovinah? Če se ne motim, smo glasovali proti odprtju ob nedeljah. No, in zakaj moj fotr dela skoraj vse nedelje? Da o umetni oploditvi sploh ne bi? Kdaj bomo imeli pa referendum o tem, če naj poslancem podražijo kosilo iz 2,50 evra na 3 evre? Pa tistega, če naj prepovemo majice s Chejem in kao revolucionarnimi simboli? :roll:

Glavno vprašanje je seveda naslednje: kdaj bomo imeli “referendum” o tem, če se spremenimo v nazadnjaško, zaprto in zgodovinsko obremenjeno družbo, ki ji bo tuj vsak smisel za estetiko in humor? In naj postanemo vsi enaki, pokorno pobožni, boga in cesarja boječi in nikoli dvigujoči glasu nad delo in nedelo oblasti in oblastnikov.

Torej: za vero, dom, cesarja? Ali za življenje, ljubezen in svobodo?

Odločitev zame ni vprašanje. Hasta la victoria siempre! In ko jebe sežigalnice!

 • Share/Bookmark
 

Avtor spominčica, zapisano 3.06.2009 ob 15:28 pod a bi o tem?. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

2 odgovorov na “referendum o sežigalnici … wtf?!?”
 1. spomincica - 8.06.2009 ob 12:28
  spomincica

  94% proti!

 2. lordwales - 10.06.2009 ob 21:52

  Glej Spominčica, tak je TO:

  Trije so bili, dva uspela, in bojim
  se d anista posvetovalna – temveč zavezujoča.

  Velik poraz državno zborskega poslanca Černiča sds
  v Postojni, Primorska je ponovno vstala in prav je tako.

  Tudi Lafarge je pogorel, smao tiste Štajerske gume še niso.
  Jemlji politiko kot najboljše možno zadevo za boljši jutri,

  in prepričan sem da zlasti sd z mlado poslansko gardo dobro orje ledino. Še temu dodamo še mag. darka Kranjca samo kapo dol za slovensko levico,

  za desnico pa smao bog pomagaj.

  Sicer pa je levica z 4 poslanci že tretjič zmagala, in to šteje. Bi pa imela še 5 psolanca v eu parlamentu, če bi si folk uzel tsitih 15 minut.

  Politika je najboljša postranska zadeva.

Komentiraj
:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !