spominčica

it's better to burn out than to fade away

mamma does hornet murder

8.06.2009

Sej je grozno, vem. Pa nisem naravni sovražnik žužkov, še več, vsakega pajkca posebej nesemo ven v kozarčku in mu za povrh zaželimo srečno pot. :wink:

Ampak sršeni so … pa le sršeni, a ne? Sploh če odrasteš na kmetiji, kjer si vajen vsega hudega in se pri štirih letih igraš z roginči (a kdo ne ve, kaj je to roginč? svašta!) in s slepci, ampak ti dajo vedeti: če te napade sršen – RUN!!! In imaš itak otroško predstavo o tem, kako ti bo roka odpadla, če se te bo dotaknil. To pa ostane v podzavesti.

Zgodba tega nenaklepnega umora gre takole (začne se, kot ponavadi vse slabe kriminalke, povsem nedolžno in v kuhinji): palček je našel vrečo s kruhom in jo priročno obrnil okrog. To je povzročilo manjši zastoj dihanja (ker sem slučajno ravno tisti dan v mesecu pometla tla :lol: ), nato vzdih sprijaznjenja in komando, ajmo, greva to na balkon strkat. In sva šla, vržem tist tepih čez balkonsko ograjo, ko slišim v zgornjem levem kotu BZZZ. Ne bzzz, ampak BZZZ. Pogledam gor, vidim tricentimetrsko pošast, ki gre nadme, in bolj slišim kot čutim, kako se krila dotaknejo vrha moje glave (tak zoprn občutek, ko ti po laseh nekaj mrgoli … bljak). V naslednji sekundi sem pomislila, okej, palčka moram spravit noter, let me make a clear path! Zamahnem z roko, slišim divji BZZZ BZZZ in si mislem, jebemusunce, tole pa NI V REDU in se vržem čez malega. Nakar slišim CRACK in nič več BZZZ, zato previdno odprem oči in kaj sem storila? Nenaklepni umor. Očitno sem brenčača sklatila in ko sem pokleknila k malemu, sem mu s kolenom, no, zdrobila glavo.

Nisem ravno ponosna, ampak tako je pač bilo. Tukaj to pišem zato, da se pokesam, ker res ni lepo pobijati živali, ki si iščejo dom. In to mislim povsem resno, čeprav mi je jasno, da je bila to čista samoobramba. Me je bilo pa še kar nekaj časa groza. Mislim, sej jz bi verjetno preživela s kako oteklino, kaj pa enoinpolletni otrok? To pa ni več hec!

V glavnem, RIP ubogemu sršenu, ki je zataval na napačen balkon!

 • Share/Bookmark
 

Avtor spominčica, zapisano 8.06.2009 ob 16:35 pod okeeej. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

3 odgovorov na “mamma does hornet murder”
 1. deklina - 8.06.2009 ob 18:12
  deklina

  Oh ja. Včasih je tudi kaj takega potrebno narest – človek ne more bit ves čas popoln, ane ;)

 2. Tan!a - 8.06.2009 ob 22:32
  Tan!a

  Oooou. Nej dobro. Mislim, to potacat, ker je preveliko, in preveč zaščžmošžčka k stopiš nanj. Grozn občutek. Zato jaz ob takih primerih k seb zmer povabim prijateljico, da hudiča potem uloviva. Ena z zvitim delom, druga z osvežilcem zraka :lol:

 3. spomincica - 9.06.2009 ob 10:38
  spomincica

  hehe, po stanovanju jz sršene lovim z lakom za lase in nečem zvitim. :mrgreen: a osvežilec jih tud omami?? interesting.

Komentiraj
:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !