spominčica

it's better to burn out than to fade away

palčkova nova oblačila

28.09.2009

OK, sej vem, da ni nič novega za posvečene mame tam zunaj, ampak otroci RES hitro rastejo. In ker rastejo tako zelo hitro, jih mame pogosto ne dohajamo s sezonskimi oblačili. Naš je zimski in obstaja ena cela poletna serija številke 74, ki je ni imel niti enkrat oblečene: dobil je cunjice od sorodnikov, pa je bil prvo poletje premajhen, naslednje pa že zeeelo prevelik.

Zato je kupovanje otroških oblačil hudič. Sicer dobiš nekaj tu, pa nekaj tam, ampak večina mamic, ki jih poznam, je še mladih mamic, ki planirajo ali pa so že splanirale še enega otročka, in seveda izmenjava še ni v polnem šusu (to bo čez par let, zdej vem, na kaj čakajo nekatere. :mrgreen: ). Tako da v nekaj mesecih postaneš kar zverziran v selektivnem pregledovanju reklam, kdaj in kje so kaki bodiji pa kavbojke pa čeveljčki pa jaknice v akciji.

No, in potem po***diš. Recimo danes. Meni se ob 10 zjutraj ne zdi ravno sredi noči. Ampak ob desetih zjutraj ni bilo v Lidlu niti sledu več o kaki otroški krami. Še cen ni bilo več gor. Iz preverjenega vira sem izvedela, da tudi ob devetih ni bilo več sledu o kaki otroški krami. Ja, orkaduš, a to bo zdej kot včasih vrsta za kruh, al kako? Ma, stati ob pol osmih zjutraj pred štacuno pa je malo bedno, da ne omenjam, da se ene par penzionistk s komolci zrine naprej in te zraven nazija, da je ja za vse dovolj. :roll: Valda.

Domov sem prišla precej jezna. Pa ne zato, ker bi bila tako hudičevo škrta, da bi kupovala samo in izključno poceni stvari, ampak sama sebi sem že zdavnaj dokazala, da so kavbojke za 5 evrov iz Hoferja ali pa skoraj identične iz Babycentra za 30 evrov vredne čisto enako. Ob takem divjaku se umažejo in strgajo oboje. Ampak tistih za pet evrov pač kupiš dvoje, troje in te boli patak, kje točno se mali valja, ker jih pač opereš in je to to.

Zato preprosto ne razumem, kakšno ekstra kvaliteto otroških oblačil torej prodajajo “nobel” trgovine, ki so nekaj več vredne v očeh množice. A se mogoče same operejo? A se mogoče ne strgajo? A imajo zlato nitko okol riti navito? No, nimajo. In iz izkušenj lahko rečem, da je še vsaka cunjica iz Hoferja zdržala dlje kot pa Bejbicentrovi bodiji, ki so očitno narejeni za biti pri miru in nikakor ne za živahnega otroka.

Je že tako, da so otroci hvaležna množica za služenje denarja in seveda marsikateri starš ob še tako naviti ceni nima izbire – otrok pač rabi zimsko jakno pa zimsko obutev. Ampak veste kaj, če bo njemu udobno in toplo, verjemite, da mu dol visi, iz katere trgovine ste to privlekli. Nekako pa mi itak nikoli niso bili pri srcu otroci in ne njihovi starši, ki so ob prvem stiku povedali, koliko so plačali za avto (valda je nov, halo?), v kakem nobel hotelu so bili na počitnicah (valda ne na Hrvaškem, mi hodmo samo v Grčijo/Tunizijo/…!) in da ima njihova punčka Benettonov pajacek (valda se ne smeš igrat v peskovniku, se lahko umažeš!). So f*cking what? A zdej si pa neki več? Al si samo za odtenek bolj zafnan, tvoj otrok pa za odtenek manj umazan?

Ne ga hecat, lubi starši moji. Otroci se morajo igrati. In če se je najbolj luštno igrat v blatni luži … pa kaj. Je vsaj pralni stroj vreden svojega denarja, a ne? :lol:

 • Share/Bookmark
 

Avtor spominčica, zapisano 28.09.2009 ob 13:29 pod palčkasto. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

4 odgovorov na “palčkova nova oblačila”
 1. akvarij - 28.09.2009 ob 20:54
  akvarij

  Nimam kaj dodat. Se popolnoma strinjam.

 2. lily82 - 12.10.2009 ob 13:33

  luškan Palček!

 3. spomincica - 3.11.2009 ob 09:00
  spomincica

  lily, hvala!

 4. Afrodita - 23.06.2015 ob 10:02

  Svet materializacija, koliko časa bo še potrebno, da bodo drugačni pogledi…lepo napisano.

Komentiraj
:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !