spominčica

it's better to burn out than to fade away

barva za lase in nje navodilo za uporabo

22.12.2009

Ker se sploh pogovarjamo o tem, je verjetno jasno, da navodil nisem ravno prebrala, kaj? :oops: Tako, za začetek, da bo vse jasno …

Ampak danes je šele torek, moj teden so far pa je čisto mimo. Mislim, v dveh dneh sem prebrala ta šesti (semizdi) del H. Potterja, ker je to edina knjiga, ob kateri moji hormoni ne dobivajo G pospeškov. V zagovor ali pa še v hujšo sramoto naj povem, da sem se pred Harryjem dva dneva resno trudila s Funky Businessom. In ne, nisem ekonomistka. In ja, sem jezikoslovka. In ja, nič mi ni bilo jasno, razen tega, da so jajca.

Enivej, ker sem zlikala menda vse plenice v radiusu dveh kilometrov in ker je zunaj tako jebeno vreme (kam je šel ves sneg, orkamadona?!?), sem včeraj v enem redkih skupnih trenutkov prostega časa in prostega avtomobila skočila do drogerije in si kupila barvo za lase. A, da bom šla lepa rodit, a ne? :lol: Sure, da.

No, danes je tako neprisrčno cel dan deževalo, da je dan kot nalašč za novo naglavno okrasje. Palček se je zvečer odločil, da si bo privoščil tadolgo in tapenasto čofotanje, tako da si je mami lahko pobarvala lase. Bolj pravilen glagol je seveda barvala, ker pobarvala si jih zagotovo nisem. :twisted:

Vedeti je treba, da so moji lasje v osnovi čudni. Nekaj malega zato, ker so naravno nekam svetle barve, nekaj pa zato, ker se barva nanje a) ne prime sploh ali pa b) se prime preveč in nekam drugače. Mislim, evo, grem po temno rdečo barvo, rezultat je bil oranžen. Meni ni bilo nič jasno, ker logični razmislek je naslednji: svetli lasje+temna barva=temni lasje. Doh.

Naslednjič sem poslušala nasvet neke bolj frizerske prijateljice in sem si dala rdeč preliv (do 6 izpiranj) na mastne in naželirane lase (nekaj se gre v zvezi z odpiranjem lasnih čaker, se mi zdi). No, rdeča sem bila like nekaj mesecev …

Trenutno sem (bila in sem še) neke rdeče barve (ki se spira nekontrolirano, ker za desnim ušesom sem bila čisto blond). In moj skok v drogerijo je imel za posledico barvo, ki je blondblondblond. In ki ni prijela nič nič NIČ. No, razen za desnim ušesom sem sedaj še malo svetlejša kot prej. :roll:

V navodilih sicer lepo piše (če in ko jih prebereš), da barve ne uporabljajte na laseh z bakrenim leskom. Pa se mi je zdelo, da bi peroksid, če že naredi barvno luknjo v mikico, lahko razbarval tudi to. No, ni. Jebemumast.

 • Share/Bookmark
 

Avtor spominčica, zapisano 22.12.2009 ob 22:04 pod okeeej. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

6 odgovorov na “barva za lase in nje navodilo za uporabo”
 1. lisa - 23.12.2009 ob 17:12
  lisa

   :mrgreen: 
  Jst mam pa v osnovi tok temno rjavo, da se me ne prime zlepa nobena barva. prime se me temno vijolčna, ki se me itak prime za 3 pranja, čeprav nej bi bila obstojna. In itak se mi vid samo na soncu. Se pa fino vid sprana vijolčna.  :mrgreen: 

 2. Petra - 24.12.2009 ob 13:13
  Petra

  moji lasje so blond v približno 15 različnih odtenkih.  sem pa že pri kakšnih 5 letih obupala nad idejo o barvanju, ko je temno rdeča pena izpadla živo roza  :???: 

 3. lordwales - 2.01.2010 ob 19:09

  Četitam ti za rojstvo 2 otroka, če pa mene vprašaš je 2 leti razlike res prehitro. zakaj tako hiteti?

  In če bi bil na tvojem mestu bi izbral za rojstvo poletje, ne pa ta sibirski mraz.

  kakorkoli že ko prideš malce k sebi pa še kaj zanimivega napiši!

 4. lisa - 2.01.2010 ob 20:30
  lisa

  Čestitke. Upam, da bo zdrav(a) pa pridn(a). :mrgreen: 

 5. spomincica - 2.01.2010 ob 21:28
  spomincica

  ehem, sej še nisem rodila. :mrgreen: ampak hvala pa vseen.

 6. lisa - 2.01.2010 ob 21:58
  lisa

  ups, pol pa za naprej. :mrgreen: Škodit ne more.

Komentiraj
:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !