spominčica

it's better to burn out than to fade away

London diši!

4.06.2010

Evo, nazaj sem. Sva. Cele tri dni brez otrok pomeni sicer dve skrbi manj in skorajda nič oziranja okoli sebe, če smo še vsi, pomeni pa tudi vsake dve uri prečekirat fotke otrok na mobitelu. :oops: Kaj, pogrešala sem ju!

London mi je všeč! Predvsem se mi je zdelo neverjetno, da mesto neprestano diši po praženi zelenjavi in mandljih. Resno. Meni naziv “velemesto” pomeni predvsem zabezecane ulice, grozljiv promet in smrad. London me je tako zelo pozitivno presenetil, da resno razmišljava, da bi šla še.

Ne vem sicer, koliko ima pri tem opraviti sama anglo-saksonska mentaliteta, ampak je zagotovo eno bolj urejenih in organiziranih mest, kjer sem kdaj bila. Londonska podzemna je itak legendarna, poleg tega da prideš vsepovsod, je neverjetno – zamudiš en vlak, čez 3 minute pride naslednji. Trenutno so v prenavljanju in občasno vlakci vozijo na 6, 7 minut, za kar se vsakič opravičijo. Hmm, zakaj NE vidim vzporednic s Slovenskimi železnicami?! :twisted:

Kakorkoli, zahvaljujoč relativno dobri izbiri hotelčiča sva si uspela ogledati večino znamenitosti, ki so tako ali tako skoraj na kupu. Malo naju je z*ebalo samo to, da je imelo letalo zamudo več kot 4 ure, kar pomeni, da sva do hotelčiča prispela ob treh zjutraj po lokalnem času in bila posledično v soboto cel dan kot dve coti. :roll: Ampak dobro. British Museum je unbefuckinglievable in mislem, da so bile tri ure, porabljene zanj, kar dobra naložba. Še en must-see je seveda Buckinghamska palača pa Westminster, Whitehall, London Tower, Trafalgar Square, Picadilly Circus in seveda, če imate majhne otroke – Next. :lol: Westminstrska katedrala je bila v nedeljo zaprta za turiste, bo pa za drugič.

Aja, pa itak da me je možiček spet na finto dobil in me je zvlekel na Wembley, kjer sem imela kmalu tako dovolj fuzbala in Bobbyja Moora (ja, zdej tud jst vem, kdo je to), da se mi sploh ni dalo več na Emirates lazit, kar je v bistvu tisto, kar sem šla jaz osebno zijat v London. :roll: Naslednjič, majkemi, da bom tri ure na stadionu in samo ponavljala, kolikokrat je Arsenal že nabil Manchester. Ja bom, ja bom, ja bom!! :mrgreen:

Edina groza, na katero nisem in ne bom nikolinikolinikoli šla, je tole spodaj:

London Eye mi zgleda kot utelešenje vseh mojih fobij – višina, zaprt prostor, gneča in brez izhoda. In ne, z vrha se NE vidi do Avstralije, tako da res ni veliko videt. :lol:

Skratka, I loooove London. Poleg tega, da mi je všeč samo mesto, sem doživela tudi nekaj osebnih razsvetljenj, med drugim tudi tele:

Večina žensk v burkah je neverjetno seksi. Ja, vem, da to ni namen. In, ja, vem, da sem ženska in da sem ravnokar rekla, da so pokrite babnice seksi. Ampak meni so res všeč. Se mi zdi, da pride vsa finost arabskih potez obraza tako do izraza, da vidiš samo oči. Ermmm … kakorkoli. Like it.

Angleži so, vsaj kar se nogometa tiče, u iber prepotentni. “Slovenia. Oh. I don’t think you have a very strong team. Maybe you’ll be lucky to win a point with South Africa …” Ne mi jamrat, če vam bomo sprašil ritke, fantje!!!

Bailey’s prodajajo v litrskih flašah. Aleluuuuuuja!

Če grem še kdaj v Anglijo, ne smem nikolinikolinikoli več v kakšno knjigarno. It’s like – heaven!

No ja, kar sem mene tiče, sem po treh dneh toliko bolj razsvetljena, da bi me lahko postavili za nočno lučko na balkon. :mrgreen: Aja, pa dobro pivo imajo. In sicer češko. Svašta! :lol:

 • Share/Bookmark
 

Avtor spominčica, zapisano 4.06.2010 ob 13:07 pod žili-bili. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

5 odgovorov na “London diši!”
 1. akvarij - 4.06.2010 ob 14:54
  akvarij

  O, London, London!!!
  Je skrivnost, v katerem hotelu sta bila?

 2. spomincica - 4.06.2010 ob 15:18
  spomincica

  colliers na victorii. in je res hotelčič. :lol:

 3. chef - 4.06.2010 ob 21:16
  chef

  Tudi mene je v Londonu navdušil ta urbani red.

  Romanska velemesta me kar nekako ne pritegnejo, mislim vso tisto pariško ali barcelonsko zmedo. Lepo za turista, ampak si ne znam predstavljat, da bi tam živel.

 4. Dajana - 4.06.2010 ob 23:54
  Dajana

  Isto mislim o ženskah v burkah.  :oops: Zanimivo ne? Mi smo popolnoma uničili vsako poželjivost ženskega telesa s tem, da smo ga popolnoma odkrili in pokazali vse.

 5. lisa - 6.06.2010 ob 10:07
  lisa

  Men so bile ženske v burkah vedno lepe. Na drugačen način.  :mrgreen: 

Komentiraj
:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !