spominčica

it's better to burn out than to fade away

koščki mene

21.01.2011

Iščem jih. Jih je kdo našel? Vsi tisti, ki ste našli fizične dokaze, jih lepo prosim kar obdržite, ker bo vsaka deka, ki ne pride nazaj k meni, slavljena in opevana. Do junija se moram spravit v formo, primerno nevestini opravi, zato vse, kar najdete, zapakirajte v črne vreče in zakopljite ob polni luni pod češnjevim drevesom.

Vse tiste pa, ki so našli kak košček, na katerem utripa napis “back to morbid flower girl”, pa lepo prosim, da se s tem koščkom lepo pogovorite, ga pobožajte in ste prijazni. Ko bo prišel nazaj k meni, ga spet čaka peklenski ritem dela, kofeina in nespanja.

Ne vem, mogoče sem samo sesuta fizično do tiste mere, da se mi del možganov izklaplja in se mi vse zdi tako megleno in oddaljeno in brez veze. Mogoče sem pa  samo živčno sesuta do tiste skrajne meje, ko mi je še bilo mar. Mogoče pa samo rabim malo božanja in lupčkanja. Mogoče bi pa pomagalo, če se malo naspim (je rekel moj starejši sin) – a bejž, mali, resno? Ponoči mal razmisli o tem.

Nisem v najboljšem stanju in strašno sem ponosna na sebe, da še nisem eksplodirala. Občutek, ko se ti vse frustracije in bes in nemoč in tečnoba nabirajo znotraj glave, ker jih ne moreš in nimaš časa vreč čez balkon, je res neprecenljiv. Potem rabiš samo en majhen mičken potisk čez rob in evo, tu smo. Enkrat sem si že postavljala diagnozo blage manične depresije, ampak zdej vem, da se motim. Manična nisem, ker sem prelena. In depresivna nisem, ker sem preveč racionalna za rezanje žil.  Sem samo utrujena in zmatrana in zjebana in tečna in zoprna in kar je še tega. Po zadnjih empiričnih raziskavah pa to ni čist nič takega, kar ne bi nekaj alkohola in nikotinskih paličič veselja (hvala za idejo) rešilo.

Et suma sumarum – kar sem hotela povedat, je naslednje: če mi ima kdo povedat kaj lepega (recimo, ne se sekirat, boš že zrihtala papirje, ali pa recimo, sej si lepa, tudi če ti otroci namontirajo lokomotivčka v lase), potem kar. Pozdravljeni. Dobrodošli. Še kofe skuham. Vsi ostali – raje ostanite na varnostni razdalji. Saj ne da grizem, se mi ne da. Za vsak slučaj pa vseeno – use crosses and garlic.

 • Share/Bookmark
 

Avtor spominčica, zapisano 21.01.2011 ob 13:05 pod a bi o tem?. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

8 odgovorov na “koščki mene”
 1. Devil Angel - 21.01.2011 ob 13:38
 2. NoMercy - 21.01.2011 ob 13:44

  s kofetom se še nakako najdem  :smile: 
  ostalo pa -> za sebe si cajt vzemi, pa descu reči naj te za dve uri pelje po promenadi (OK, ker je mraz lahko tudi v BTC)  :razz: 

 3. Medea - 21.01.2011 ob 15:26
  Medea

  Prekleto se najdem v tvoji definiciji manične depresije, res :D Dnevi so čudni, pa glej, pomlad je še vsako leto prišla, letos bo tudi ;) Sicer pa ja, empirijo je za jemat resno, vsaj kadar dela tebi v prid :P

 4. spomincica - 22.01.2011 ob 20:41
  spomincica

  @devilangel: i tried, oh, i tried. :mrgreen:

  @nomercy: hvala za nasvet, bom poskusla. čeprav – deca peljat v šoping center je tko mal samomorilsko. :lol:

  @medea: kljub svojim filofaks izkušnjam s trdno gotovostjo trdim, da je empiričnost jako pomemben faktor vsakršne raziskave, ja. :lol:

 5. kandela - 23.01.2011 ob 16:37
  kandela

  Čim prej te moramo spravit v LJ na … na … na na primer hačapuri in še kaj. Da te pobožam(o), potolažim(o), te nasmejem(o) – če ne drugače te bom prežgečkala  :mrgreen: - in da ti na veliko čestitam(o) za junijsko formo!
  Pa poslušaj sina in ga ubogaj, on a naj naredi obratno! (reci mu, da je tako naročila ena huda teta iz LJ  :wink: )

 6. spomincica - 23.01.2011 ob 16:41
  spomincica

  @kandela – o ja, sem takoj za. samo upam, da se bomo časovno uspele uskladit. mi namreč obhajamo 3. rojstni dan in znabiti malo gužve. pa bomo že, a ne? :wink:

 7. borisow - 26.01.2011 ob 11:38

  Punca,preveč se smiliš sama sebi,kafe&palčke pa itak povečujejo anaksioznost. Kva mi pa pol ostane? Ti, sama sebi,izkoplji v sebi kar si.Ne obupaj,ne išči v ljudeh tolažbe,največja tolažba je človek samemu sebi.Če hočeš brenkat na žile in skakat na glavo, izvoli,pri tem boš ostala sama.Nezadovoljstvo gojiš,ker ti je tako všeč. Če od ljudi ne dobivaš feedbacka,nič za to.To ni merilo za samopotrjevanje. Carpe diem.

 8. spomincica - 26.01.2011 ob 12:06
  spomincica

  res je, furam safr, ker nimam boljšega dela. :lol: sej ne gojim nezadovoljstva, jz ga lepo lansiram v medmrežje, pol naj pa ono fura safr namest mene. hah.

  tudi tebi lep dan. jz v svojem uživam, brez skrbi. :wink:

Komentiraj
:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !