spominčica

it's better to burn out than to fade away

ratio must be a winner

22.01.2011

10 let bo tega, kar mi je moj takrat bodoči bodoči mož povedal, da je treba v življenju bit močan in stabilen in seveda racionalen. Reči kaj takega 18-letni smrklji s samodiagnosticirano blago manično depresijo, odvisnostjo od kofeina/nikotina/potetoviranih vampirjev in pirsingi celo v nohtih (to so bila še skor 90-ta, takrat je to blo dejansko čudno!) je malo … hmm … neracionalno?!

Nisem totalen sanjač in precej jasno mi je, da v življenju in o življenju odločajo predvsem oprijemljive stvari, zapisljive stvari in (na žalost) stvari, v katere verjame večina. Torej, če verjameš v boga, je kul. Če verjameš v vampirje, si čuden. Razlike tehnično gledano ni, dokazi so v slednjem primeru vsaj malo manj očitno izmišljeni. Kakorkoli. Sem na tistem polu, ki je čuden. Ne, da ravno verjamem v vile in škrate, ampak recimo, da realno dopuščam možnost v njihov obstoj. To me očitno naredi neracionalno.

Pod oznako moja-punca-je-neracionalna sodijo tudi ležanje v travi in štetje zvezd (dobro, je res malo neskoooončno, ampak meni se dopade), mulanje v družbi nikotina (ne vem, bi raje videli mojo oprijemljivo plat, kako meče copate v vrata?) in otrplost obraznih mišic (smehljam naj se? Res?!). Ampak po drugi strani moram priznati, da mi je malo vseeno, ker sem se že sprijaznila s tem, da nimam racionalne plati. Seveda me jeza mine, ampak ne zato, ker vem, da je tako bolje, ampak me pač mine. Seveda ne ležim v travi, ampak ne zato, ker bi vedela, da je nesmiselno šteti zvezde, ampak ne maram, da me zebe v rit. In moje mišice ne morejo biti predolgo otrple, ker jih a)imam premalo in b)ker se je neskončno bolj zabavno smehljati.

Ratio – winner? Ko ga jebe. Zmagovalka sem v vsakem primeru jaz. Če že ne štejem zvezd v družbi zmrznjenih mravelj, se pač v postelji zvijem pod moževo roko in štejem njegove dihe. In če se mi ne zdi, da bi se smehljala, se raje smejim. Nicotine does all sorts of tricks. :lol:

  • Share/Bookmark
 

Avtor spominčica, zapisano 22.01.2011 ob 19:19 pod a bi o tem?. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

En odgovor na “ratio must be a winner”
  1. Medea - 23.01.2011 ob 09:54
    Medea

    Racionalnost je pre-subjektivna :mrgreen:

Komentiraj
:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !