spominčica

it's better to burn out than to fade away

K. McGowan: Pričakovana

23.02.2011

Načeloma ne pišem nekih baš recenzij knjig, ker je to strašno subjektivno. Meni je lahko všeč nekaj, kar ne bo nikogar drugega pritegnilo, zato ne mislim težit. BUT!

Ampak tale knjiga me je globoko pretresla. Ne znam opisati, dotaknila se me je na način, kot se po moje lahko le ženske in mame. Čeprav je napisana kot roman, je v njej toliko univerzalne ljubezni, da sem vmes jokala. Kaj, sem pač softič na zgodbe o ljubezni do moža in otrok, kaj naj. :oops:

Ne glede na to, da so moje korenine globoko ateistične in da nos v cerkve molim izključno zaradi estetske vrednosti, sem včeraj doživela trenutek, ko sem bila za moment pripravljena verjeti. Marija Magdalena je bila močna ženska in morda bi lahko bilo vse drugače. Zame že.

Knjiga je prva v trilogiji Magdalenine linije in jo zelo priporočam. Ne gre le za nestrinjanje z davincijevo šifro ( :twisted: ), ampak za sporočilo, da imamo tudi žensko zgodovinsko pravico, da ljubimo, vodimo in odločamo. Ja. In ja.

 • Share/Bookmark
 

Avtor spominčica, zapisano 23.02.2011 ob 10:29 pod a bi o tem?, bukvice. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

3 odgovorov na “K. McGowan: Pričakovana”
 1. Lisa - 23.02.2011 ob 12:56
  Lisa

  Podpiram.
  Men je bla bolj ušeč ko Knjiga ljubezni. 2. del me je mal razočaral.

 2. spominčica » K. McGowan: Knjiga ljubezni - 15.04.2011 ob 12:58

  [...] Magdalenine linije. Lisa je imela prav, prva knjiga je neverjetno boljša, prihaja pa še tretja, v kateri se bomo stopili od vsega sladkorja in [...]

 3. spominčica » K. McGowan: Princ poezije - 14.03.2013 ob 09:09

  [...] in drugi del sta tu in tu. var a2a_config = a2a_config || {}; a2a_localize = { Share: "Deli", Save: "Shrani", [...]

Komentiraj
:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !