spominčica

it's better to burn out than to fade away

a veš tisto, …

14.09.2011

… ko misliš za vikend skočiti na morje in gre vse skupaj skoraj popolnoma v k*rac še pred (kot se kasneje izkazalo, neobstoječim) kosilom?

Res, čudna luna je bila. Najprej sem šla v knjižnico. Po treh kilometrih vožnje se mi je prižgala lučka za olje. Ker je avto družinski in ga je treba lupčkati in crkljati, ker je nepogrešljiv, sem se res fejst ustrašila. Nič, pol ure telefonskih pogovorov, dogovor, kako olje lahko zlijem not, pregovarjanje, če to sploh znam, ugovarjanje, da sem imela jugota (kamor je blo treba olje natočt vsaj enkrat na mesec) in končni rezultat NIČ. Je ata mehanik prišel pogledat, povedal, da ni olja kljub dodanemu litru NIČ in je noter zlil še dva litra. To je bilo seveda že v času, ko bi morali iti od doma, da bi se izognili gužvi na cesti.

Potem sem šla po otroka v vrtec, ga zbudila, ker gremo pa ja na morje in je revež potem doma skoraj eno uro cvilil, da ne gre in da je utrujen in zaspan in da je vroče in da … Drugi se je sicer naspal, vendar ni hotel jesti in je tulil kar tako.

In ko smo šli, smo se skoraj izgubili na Tomačevem, pobrali pater familiasa v službi in jo mahnili proti morju. Z malo zamude, pa saj bo šlo. Mogoče že, če ne bi bila gužva od Stožic do CP Log. Mogoče, če ne bi vozila jaz, ki mi gre na živce rinjenje in trobljenje in prehitevanje po desni. Mogoče, če ne bi vsa utrujena in sitna šla na Ravbarkomandi tankat in po spletu pregovarjanj in usklajevanj, kdo bo tankal in kdo se bo postavil v vrsto za plačat, dala denarnice na avto in jo tam pustila. In to opazila šele 20 metrov pred mejo s Hrvaško, ko je mož iskal dokumente. :roll:

Mene redko kaj popolnoma vrže s tira, v življenju sem do sedaj samo enkrat hiperventilirala (ko je mož obstal na avtocesti), v petek se mi to zgodilo drugič. Nekako nama je vseeno uspelo se spomniti, da je na računu verjetno telefonska bencinske črpalke in ne boste verjeli – nekdo je našel mojo denarnico in jo nesel na blagajno. Saj ne, da je bilo notri kaj denarja, ampak kartice in dokumenti še od otrok bi bili tak strošek za preklicat in naredit na novo, da bi imela raje, da mi kdo iz žepa vzame tistih 20 evrov. In potem smo šli nazaj. Celo pot do Unca, obrnili, šli na pumpo in glasovali, če gremo domov ali na morje. Mali je rekel, da na morje, pa smo šli.

Vsega skupaj smo do Umaga rabili 5 ur. Teh 5 ur sta oba malčka z izjemo cvilkanja žejen-lačen bila tako angelsko pridna, da je bilo neverjetno. Niti zaspala nista, kljub že kar pozni uri, ampak sta bila prav v pričakovanju. Mali je zadnje pol ure kot navit ponavljal: “moja ni, moja ni”. :lol:

Taka krasna vožnja seveda ne gre brez posledic, mene je že v petek zvečer začelo tresti in sem bila pri 25 stopinjah oblečena in pokrita z zimskim kovtrom, pa me je še vedno zeblo. Ko me je zjutraj nehalo zebsti, me je začela boleti glava, potem sklepi in mišice, nazadnje pa mi je udarilo še po želodcu. Sem si sproducirala lastno malo virozo in jo tudi uspešno delila naprej. :sad:

V glavnem, a veš tisto, ko samo otroke pelješ čez vikend na morje? Ni nobenega samo. Vedno pride vmes nekaj, kar bo zmešalo rutino, zjebalo vse plane in te potem prisililo, da delaš predstavitve v powerpointu pri 37+ vročine in ker ni tvoj računalnik, ga še ob tla ne smeš vreč in it spat. J-E-B-A. Zdej bi si šla usta spirat pa to, pa ne grem. Boli me džon. Take stvari je treba povedat tako, kakršne so. Jebene.

 • Share/Bookmark
 

Avtor spominčica, zapisano 14.09.2011 ob 02:24 pod (za)((p)o)sebno, okeeej. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

5 odgovorov na “a veš tisto, …”
 1. Peter Filec - 14.09.2011 ob 08:38

  ja.. ko ima hudič mlade, jih ima veliko.. zase priznam, da bi že pri denarnici popizdil. Vsaj to, da so še dobri ljudje in si jo dobila nazaj.
  Srečno.

 2. Medea - 15.09.2011 ob 08:55
  Medea

  Svaka čast, jaz bi že pri prvi komplikaciji z oljem vse poslala v k*** :P

 3. Ana - 17.09.2011 ob 10:42

  denarnica na ravbarkomandi (ne na neobljudeni lokallni domači bencinski črpalki!) pade z avta in jo dobiš nazaj?!   :shock: meni bi se po vsej verjetnosti tudi vprašat zdelo trapasto  :oops: 

 4. spominčica - 17.09.2011 ob 12:51

  sej bi se men tud, če ne bi imela glasu razuma s seboj. in lažje je najprej ta klic narest, preden kličeš policijo in banko in upravno in tako naprej. ej, to je prav potrditev pregovora, da vprašati ni greh. :mrgreen: in res sem imela tako srečo, ker mi kar slabo rata, če pomislim, da bi bilo obratno.

 5. Zorman - 21.12.2011 ob 21:18

  naslov pove vse ne

Komentiraj
:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !