spominčica

it's better to burn out than to fade away

mami in trije razbojniki

16.09.2011

Tako je pri nas – občutno sem v manjšini. :lol: In medtem, ko sem v bistvu vesela dejstva, da imam dva podivjana fanta in ne dveh podivjanih punčk, moram priznati, da pravila emancipacije veljajo v obe smeri. Verjetno bi v primeru parčka delala razliko med tem, kaj se bo naučil fantek in kaj deklica, v našem primeru pa … bosta morala pač znati tako kositi travo kot oprati perilo. :mrgreen:

Kar se mi zdi fino, je to, da ju dejansko zanimajo stvari okrog njiju. Tavečji me naprimer povsem resno vpraša, v kateri predalček gre prašek in kaj dam v drugega. Mlajši pa mi zavzeto nosi tablete za v pomivalni stroj in se na vsak način trudi, da bi še zapakirane stlačil v posodico. In ravno tako resno in zavzeto gresta hranit koze pri dedku, obirat maline z babico ali pa kositi sveto travo skupaj z  očetom. (In ja, res sem rekla sveta trava.)

V glavnem, ker se trudiva, da bi bila fanta čimbolj samostojna in necmerava, sta tale teden preživela na počitnicah z babico in dedkom. Midva pa sama doma. Z virozo, s preveč dela in predvsem s preveč občutka, da svoja kričača neizmerno pogrešava. A veste, kakšna grozna tišina je v hiši? :roll: Za znoret. In komaj komaj komaj čakam, da prideta skozi vrata, se začneta cufati, čigave so igrače. Komaj čakam, da bom vsa slinasta in popraskana od preveč navdušenega rinjenja v naročje. In komaj čakam, da mi povesta čisto vse, kar sta počela v teh dneh. In upam, da sta se imela lepo. Otroci morajo it po svoje. Važno je le to, da vedo, da se bodo vedno vrnili k tebi domov na varno. Da vse pogrešanje ne odtehta tega, da vidijo in preizkusijo svet brez tega, da se držijo mamine roke. Ker zmorejo tudi sami. Ker moja dva vesta, da ju čakam takoj za ciljno linijo. Ne da bi ju ovirala na poti, ampak da jima čestitam, ko jo končata.

In zdaj samo upam, da se me bo ta zen filozofija držala še naslednjih 15 let. :mrgreen:

 • Share/Bookmark
 

Avtor spominčica, zapisano 16.09.2011 ob 15:25 pod supermix. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

10 odgovorov na “mami in trije razbojniki”
 1. urša - 16.09.2011 ob 20:05

  Lepo napisano! Pejta mal vn, žurat…ja sej vem, pozabla sta kako je to :)

 2. mulc - 16.09.2011 ob 20:49

  zakaj ne maraš vrtnih palčkov!

 3. spomincica - 16.09.2011 ob 21:09
  spomincica

  @urša: sej greva, brez skrbi. :cool:
  @mulc: ker so creepy in dobri samo za streljat in/ali tolč s sekiro. zato.

 4. sladka - 16.09.2011 ob 21:20

  Zelo lepo napisano!Ponosna mamica s pozitivnim razmisljanjem!Bravo!

 5. Maj - 17.09.2011 ob 13:35

  Dober seks povzroči še več hrupa kot dva mulca.

  Sicer si pa sploh ne predstavljem kako izmučen moraš biti z dvema mulčkoma, ker sam komaj komaj še sledim eni sami punčki.

 6. Nick - 17.09.2011 ob 15:27

  @Maj: moraš?

  spominčica: creepy?

 7. Nick - 17.09.2011 ob 15:28

  slatka!bravo!

 8. spomincica - 17.09.2011 ob 15:39
  spomincica

  @nick: ja, a niso čudni s tistimi rdečimi lički in fake nasmehi? nekateri pač ne marajo kač in pajkov, jz ne maram vrtnih palčkov.
  @maj: zmatran – mah, kakor kdaj. mene bolj skrbi, kako bom z leti sledila njunemu napredku … a veš, kako mislimo za svoje stare, da so 100 let za časom, ker nimajo facebook profila in ne pošiljajo verižnih mejlov, no, meni se zdi, da bojo to tudi naši otroci mislili o nas … to bo šele utrujajoče. :mrgreen:

  pa dva sta v redu, jima daš žogo, pa je. :wink:

 9. juure - 17.09.2011 ob 17:13
  juure

  Gotovo se bo držala .. zen filozofija mislim. Še naslednjih 35 let, če malo pogledam okoli sebe. Časi, ko so otroci zgodaj šli od doma so že davno mimo in gotovo se ne bodo vrnili. Nikoli več!
   :smile: 

 10. Lisa - 17.09.2011 ob 20:55
  Lisa

  kill me.

  že skor en tedn mam obljubljene knjige duma, pa so še vedno v škatli, skor na poti prot pošti.

  Obljubim, obljubim, da grem v ponedeljek do pošte. Če ne bo že kila prahu gor.

  Ok, tole je blo mal off topic. Ampak sem mogla napisat. Ker me je že sram.

Komentiraj
:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !