spominčica

it's better to burn out than to fade away

politična (ne)korektnost

25.11.2011

Zelo redko se mi dogaja, da se javno (se pravi, izven svoje kopalnice) spuščam v politične debate. Z razlogom – mene boli ku*ac za politične preference drugih, če mi pa kdo vsiljuje svoje, pa itak znorim. Zato mi je predvolilno obdobje kot puljenje modrostnih zob – mora it skoz, ampak najrajši bi bila pod narkozo. :twisted:

Malo skrolam po netu, da pač vidim, v kak celofan je kdo zapakiral svoje obljube in “obljube”, pa da sploh vem, kake obrazi imajo moje tako ljube politične stranke. :roll: Saj so kar korektni, ni glih veliko pljuvanja in bedarij, ker se vsi zavedajo, da morajo pred volitvami izgledati skrajno konsenzualni in pripravljeni na delo v dobro naroda, ne pa na oskrbovanje lastne riti … ampak seveda je nivo komentatorjev pod takimi članki približno enak resničnim apetitom dragim nam politikov. Najbolj od vsega mi gre pa na živce osebna diskreditacija ljudi na nivoju osnovne šole – tvoja mami je bolj debela od moje, moj oči ima pa večjega bemveja. On ima pa dva kvadrata večje stanovanje kot jaz in tisti tamle je bil tako zabit, da je s svojim znanjem celo nekaj zaslužil. Jaz pa ne. :sad: Go. Fuck. Yourself.

Eno od osnovnih “pravil” medčloveških odnosih na vseh ravneh je … da se pohvali in/ali pokritizira njihovo obnašanje, ne pa njih samih. Tega Slovenci seveda še nismo usvojili, zato je škoda izgubljati čas, razen če si prineseš kokice pred računalnik in bereš zadevo kot resničnostni šov. :twisted: In jaz res ne maram resničnostnih šovov.

Jaz sem namreč tako enkratno in neponovljivo politično korektna, ker niti takrat, ko imam enkratno in neponovljivo možnost risanja brk po plakatih kandidatov, tega ne storim. Ne, ker je to nekje na nivoju federal crima, ampak ker ni fer. Tudi oni so ljudje in bohjimpožegni, da se grejo politiko. Niti se mi ne da pogovarjat o enih ali drugih ali šestnajstih, ker so vsi enaki, če že ne identični. Itak ni problem v njih, v našem krasnem novem svetu proporcionalnih volilnih sistemov pač lahko vsak stranka, lista ali listica štarta na parlament. Ena redkih dobrih jenkijevskih stvari je v tem, da ima človek dve do tri možnosti. In to je to. Nič malo bolj ali manj levih ali desnih. Nič rdečih, črnih, belih in zelenih. Nič strankic in jamranja o premajhni minutaži na TV. No, to bi bil moj ideal. Nič čivkanja, ampak delo! Ker kakršne koli barve in smeri že bo naslednja vlada, bodo najprej eno leto jamrali, ostali tri pa cincali.

In preden me kdo obtoži nepatriotizma, naj se ugrizne v rit. :twisted:

 • Share/Bookmark
 

Avtor spominčica, zapisano 25.11.2011 ob 11:39 pod a bi o tem?. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

2 odgovorov na “politična (ne)korektnost”
 1. Stric Marč - 25.11.2011 ob 12:57

  Z vsem se strinjam, razen zadnji del hvale ameriških volitev mi ni napisan na kožo. Jaz bi celo želel sistem 1 človek 3 glasovi, da bi imel več možnosti nagraditi tudi manjše stranke. Nekaj takšnega kot na Evroviziji. Pa anketarje in analitike bi zelo zbegal.

 2. spomincica - 25.11.2011 ob 15:46
  spomincica

  sej meni tudi ni lih najlažje pri duši, ampak recimo bobu bob, a ne?

  in ravno danes, ko že misliš, da so korektni, ugotovim, da so plakate za otroško delavnico (ki bo v naši lastni vasi) v tej naši lastni vasi prelimali na čisto vseh oglasnih deskah – in to čisto ista stranka vsepovsod. my 12 points don’t go to SLS.

Komentiraj
:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !