spominčica

it's better to burn out than to fade away

detoks… khm, dekofeinizacija

5.01.2012

Zgodilo se je skoraj nepredstavljivo – danes je že 20. dan brez kofeina. :cool: Ne vem sicer, kako živim in na kaj delujem, ampak moje srce ne divja več tako. Je pa res, da tudi možgani ne ravno. Zdaj sem v fazi Earl Greya, kar je okej, boljše za želodec in pritisk, bolj prijetno za zajtrk in precej manj efektivno.

Navada je … ku*acpalac, to je. Stena v glavi, kjer piše, da za normalno funkcioniranje rabiš kofe. No, guess what sem jaz ugotovila po 15-ih letih zadevanja s kofeinom? Ni res. Precej normalno deluješ tudi brez, le precej manj si družaben, večkrat boli glava in nasploh kažeš vse znake odvisnika, ki se odvaja od svoje drogedrogedrogice. :roll: Mater, upam, da se bom kmalu prečistila in da bom fizična jaz nehala čutiti potrebo po šalci ali sedmih kave. Metafizična jaz je že v novo leto zakorakala z bmk filozofijo in se itak ne da motiti.

Seveda “statistike” bivših odvisnikov kažejo, da naj bi se človek v dveh tednih prečistil. Sure. Le zakaj bi to delovalo pri meni? Računam, da bom z naslednjim tednom postala ena tistih, ki v papirnatih vrečkah nosijo okrog svoj booze, le da bo moj bolj čajast. Đizs, je tole tečno. In, đizs, kolk sem jz tečna. *goes compensating the lack of caffeine with book shopping*

 • Share/Bookmark
 

Avtor spominčica, zapisano 5.01.2012 ob 14:39 pod okeeej. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

9 odgovorov na “detoks… khm, dekofeinizacija”
 1. Medea - 5.01.2012 ob 17:53
  Medea

  Hm, ravno prejšnji teden sem imela izkušnjo z ne-pitjem kave. Pa ne zaradi kave same, problem sem iskala v mleku. Na koncu se je izkazalo, da ni nič od tega, samo radio bi morala bolj poslušati, pa bi vedela, da moram vodo prevreti. Ni bila problematična kava, ampak vsa količina zaužite neprevrete vode. Enivej, ja, brez kave mi živeti ni. Sem poizkusila s pravim čajem, kar ni imelo efekta, tisti okus na vse zgodaj zjutraj ni okej in imela sem občutek, da mi ves čaj na zobeh ostaja. Ampak kar pogumno ;)

 2. fjprj - 5.01.2012 ob 17:57

  Kava je dokazan antioksidant. V Skandinaviji je povprečje liter kave na osebo / dan – tam živijo dlje kot pri nas. Nepotreben blog tole…

 3. Medea - 5.01.2012 ob 18:58
  Medea

  Zakaj, ker se je ženska odločila nehati piti kavo? Ne razumem …

 4. spomincica - 5.01.2012 ob 19:46
  spomincica

  @fjprj: a sem mogoče rekla, da je kava škodljiva? in da jo moraš nehati pit?
  ne, napisala sem, da imam težave s pritiskom in z želodcem; ergo – kava je odletela iz enačbe.

  nepotrebno branje tole …

 5. spomincica - 5.01.2012 ob 19:54
  spomincica

  @medea: a misleš, da jz sem pa navdušena ali kaj? :sad: ampak tako je – moja namišljena aritmija se je umirila in če je pač psiha to dojela, je nepitje kave pač kolateralna škoda.

  sicer pa nimam velikega upanja, da bom dolgo zdržala. old habits die hard. :cool:

 6. Medea - 6.01.2012 ob 09:13
  Medea

  Kaj pa brezkofeinska kava? Vem, da je hudo, tisti časi niso za vse, mene jih je groza. Pa res tak čuden občutek na zobovju pustijo.

 7. petra - 14.01.2012 ob 13:06
  petra

  Jest se tut zadevam z earl grayam.  :mrgreen:  ful paše, če ješ čokolado umes. pa pomaga tut. Tko da, ja… I feel you.

 8. lordwales - 19.01.2012 ob 22:07

  Si šla z dežja po kap, kofein si nadomestila z teinom in zdaj si že v fazi fizične odvisnosti.

  Kofein, tein, nikotin, alkohol to so vse droge, ki so ljudsko sprejete in državno dovoljene, vendar da s erešiš fizične in psihične odvisnosti od kofeta rabiš tri mesece trdne volje.

  Si top 100 Slo blogerica in ustrajaj naprej.
  Medijsko kolumnistična se ti bo odprla……………..
  samo ustrajaj………………..
  in nikoli ne briši bloga

 9. spominčica - 20.01.2012 ob 19:09

  hvala za pohvala in sočutje. :grin: zdej je tko, danes je dan 35 in sem še vedno coffee clean. kot je lordwales pravilno ugotovil, sem še vedno odvisnik, ampak tudi tein sem v zadnjem tednu zmanjšala na eno skodelico dnevno. osebno sem mnenja, da je to kar uspeh. :cool:

  in @lordwales: zardevam. :oops:

Komentiraj
:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !