spominčica

it's better to burn out than to fade away

kultura vs. pravosodje

30.01.2012

Kultura je pomembna. Pika. Da ne bo kak umetnik skočil name izza prvega grma in me prebutal, ker klatim bedarije. Je pomembna. In ni prav, da se jo da kar “nekam” zraven nečesa drugega. Ni. Je pa to krasna bombica.

EDIT: tole sem pisala že v četrtek, pa mi je blogos nagajal z objavljanjem. Ah ja.

Včeraj in danes poslušam samo o kulturi gor in dol in sem in tja – bi napisala še levo in desno, pa ne upam, ker si morata ti dve besedi od vseh zlorabljanj v zadnjih 20-ih letih malo odpočiti. :twisted: Kako kulture ne smejo tlačiti skupaj s športom in z ostalimi močnejšimi resorji. Ja, to je res. Ampak očitno je kultura, ki se zliže s športom, veliko bolj vprašljiva in skakanja v zrak vredna kot pa pravosodje in policija v eni osebi? :roll:   Ja, združevanje ministrstev. In ja, šparanje na vseh frontah. Očitno sploh na tistih, kjer lahko nekaj prišparamo še na sodnih postopkih. In ja še za vse ostalo.

Ampak kako do kurca nam je ratalo v 20+ letih pozabiti, kako je, kadar so zakon, tožilec in sodnik ena in ista oseba?!? Vsi se še naprej tako veselo delimo na leve in desne, se obkladamo s komunajzarji in klerofašisti, kot da se ne bi naši dedje to zmenili iz oči v oči, eden bližje puški kot pa drug.

In ja, leta 2012 je straaašno pomembno, kdo je rdeč in kdo črn in kdo bel, jebemtivseskupi, a res ni nobenemu jasno, da imamo res pomembnejše probleme? Oh, propad vrednot je drugotnega pomena, prav tako gospodarski zlom države, da ne bi o minornosti ljudi, ki so že lačni. Kajne? Bistveno je, da nam ljubi vladajoči vržejo kako pasjo bombico, da malo zasmrdi in da se vsi vržejo na najbližjega, ki zgleda najbolj kriv. In pri tem spregledamo, kakšne svinjarije se res dogajajo.

Pa še to: kdor res ljubi, ga pegice na licih ali šest prstov na eni roki ali nasprotno politično prepričanje pri tem niti najmanj ne ovirajo. Pa mi? Koliko pa mi ljubimo svojo domovino, da v njenem imenu tolčemo po drugih in po njej? Toliko, da bomo šli vsi v Avstralijo? Ali toliko, da bomo ostali in obstali in ljubili?

 • Share/Bookmark
 

Avtor spominčica, zapisano 30.01.2012 ob 12:39 pod a bi o tem?. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

4 odgovorov na “kultura vs. pravosodje”
 1. Pepi - 30.01.2012 ob 13:16
  Pepi

  Se v bistvu kar strinjam, ja. Je pa treba tud povedat, da so v predvolilnih kampanijah stranke kar tekmovale, katera bo imela manj ministrstev… in tudi ti, ki so sedaj proti, so jih nameravali zmanjšati. Pa tud ne vem… če ministrstvo za kulturo dejansko res tud pooseblja kulturo in če bodo kulturniki na ta račun res za kaj prikrajšani. :D Bolj zaskrbljujoče se mi zdi notranje ministrstvo + tožilstvo. Pod SDSom.

 2. spomincica - 30.01.2012 ob 14:30
  spomincica

  Saj so vsi isti, normalno. In mi je jasno, da je treba šparat na državnem aparatu. Ampak pravosodje in policija v eni in isti osebi?! To se nam ne bi smelo narest – ne glede na to, a se bodo pod preprogo tlačile afere levega šefa ali pa desnega šefa. In to se zagotovo bodo. :roll:

 3. nadinka - 30.01.2012 ob 14:49

  Dvomim, da se gre kulturnikom,ki tako glasno nasprotujejo združitvi ministrstev, za “kulturo”. Bolj se jim gre za svoje položaje. Zaradi združitve kultura ne bo trpela.
  Sicer sem pa vseh teh “vladnih poskusov” že precej sita.

 4. Medea - 30.01.2012 ob 19:11
  Medea

  Uf, kako se strinjam. Ampak saj, po eni strani je to združevanje logična poteza trenutnih na čelu. Če ne drugega, vsaj presenečena nisem. Vsa ostala čustva pustim ob strani, ker (pre)hitro postanem “žleht”.

Komentiraj
:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !