spominčica

it's better to burn out than to fade away

za knjige je še vedno čas

21.02.2012

Torej. Ker sem si obljubila, da rečem še kakšno o knjigah, ker že zeeeelo dolgo nisem nič povedala. Prebrala pa kljub temu kar nekaj. Kaj čmo, službena rutina me (še) ni uspela zjebati do te mere, da bi šla rajši spat kot brat. Seveda je treba biti iskren – večino knjig je pofla. Pofla v smislu light-drama-love-sex-and-happy-ending knjig, ki ne zahtevajo miselnega napora, hkrati pa jih lahko človek prebere v nekaj urah. Investiranje v knjigo je zame kot investiranje v dvojni big mac – je dobro, ampak ne traja dolgo. Taka sem z vsemi stvarmi v svojem življenju. :mrgreen: Use it hard. Use it now. Drain it’s blood. Let it rest. Use again. :mrgreen:

Danes se počutim statistično močna in moram to kar izkoristiti. Torej, od zadnje knjižne objave sem prebrala 23 knjig, katere gredo v naslednje kategorije:

*-*-*-*

* kategorija 1: krimiči (ni ga čez dober krimič. Mislim, je, ampak ne v tejle statistiki.)

T. Gerritsen: Ledeni grob

Hmm, ena izmed tistih knjig, ko si thrilled v vseh pomenih te besede. Sicer imam še vedno (in jih bom vedno tudi imela) težave z otroci v knjigah in sem vmes nekajkrat skoraj jokala. Knjiga je res dobra.

J. Patterson&M. Pietro: 9. razsodba

Oh, tudi tu sem jokala. Imam pač mamaste hormone in vsakega mrtvega otroka čutim kot svojega. :sad: Saj bi si rada pomagala, ampak grem raje poslušat mirno dihanje svojih spečih otrok in si zraven želeti, da bosta varna. Vedno.

T. Gerritsen: Gospa X

Gerritsenova je resnično dobra – tole sem brala vmes med čakanjem, da se je velik mali mož zbudil iz vrtčevskega spanja. :grin: In potem še malo. In potem jo je zmanjkalo.

J. Patterson: 10. obletnica

Moram reči, da je ta knjiga en tak taprav Patterson – je dovolj akcije. Ampak spet so dojenčki, mater jim.

D. Cortez: Morilci brez orožja

Ena izmed epizod CSI, nekje sedma do osma sezona. Pofl. Za prebrat in pozabit.

*-*-*-*

* kategorija 2: romance (telih je največ … bi mi bilo nerodno, če se ne bi po takih knjigah počutila fenomenalno. Sem že napisala, zakaj je tako, ampak sem tako zđinksala vse skupaj, da je letelo ven. Nisem lih romantik po duši, kaj čmo.)

L. Kleypas: Jesenska vročica

Ahh.

N. Roberts: Sanje o beli poroki

Kolikor je osladen naslov, je knjiga zelo smešna in žgečkljiva. Niti ni poanta o sanjah o poroki, ampak o izogibanju le-tej. :grin: Luštna. V enem zamahu.

A. Quick: Burning Lamp

Amanda je moja skrivnostna ljubica že zeeeelo dolgo. Z njo mi ni čisto nikoli dolgčas, sploh se njenim knjigam, no, seksa.

L. Kleypas: Moj zaščitnik

Še en ahh.

S. E. Phillips: Reci da

Susan je postala moja nova ljubica za večere, ko je mož na službeni poti. :oops: Priporočam, če bi radi sproščen in navihan odklop.

S. E. Phillips: Breathing room

Torej, to je DOBRA knjiga. Vmes sem se nekajkrat vprašala, če je IRL to sploh možno, ampak kljub temu. Upam, da je, čeprav mene osebno to ne gane – sem že ujeta v svoj lastni mehurček sreče.

A. Quick: The paid companion

No, saj je ok, ampak honestly, seks šele na predzadnji strani?! Nope.

J. Garwood: Ponosna srca

Rezultat (pre)napornega pustnega šopinga, ki je bil sicer uzalud, ampak mi je pa prinesel malo zadoščenja. Malo.

*-*-*-*

* kategorija 3: pustolovščine (ko sem bila majhna punčka, sem hotela biti velik fant, ker mi je bil Indiana iber legenda. Kasneje sem sicer odkrila Knjižničarja, ljubezen do pustolovščin na papirju pa ostaja nespremenjena.)

C. Cussler: Trojanska odiseja

Enkrat ali dvakrat sem že razvijala monologe v smeri superiornosti Dirka Pitta. Too much to be still believable.

C. Kuzneski: Božji meč

Taka hardcore davinčijeva šifra. Ampak zelo dobro branje.

C. Kuzneski: Znamenje križa

V bistvu se tale knjiga dogaja pred prejšnjo, ampak me pač omejuje dostopnost knjig v knjižnicah. :roll: In če je Božji meč hard verzija davinčijeve šifre, je tole hard verzija hardcore verzije davinčijeve šifre. Ja. Priporočam.

*-*-*-*

* kategorija 4: memorable drama (vsaj enkrat na mesec ali dva je treba prebrati tudi kaj srce parajočega, duše dotikajočega in preprosto posebnega. Ta mesec npr. je to Gaiman.)


A. Niffenegger: Njena skrivnostna dvojčica

Ena težjih in bolj posebnih knjig v zadnjem času. Čeprav z elementi fantastike. Nekaj bolj must read po mojem mnenju.

*-*-*-*

* kategorija 5: ponovno prebrano ( yup, i seriously do that - včasih mi je pač dolgčas in nimam nič za brati, zato prešnofam svoje knjižne police in najdem kaj vsaj pogojno užitnega za zamotit se.)

D. Leon: Smrt v tuji deželi

D. Leon: Žar plemstva

A. Christie: Tretje dekle

J. Garwood: Razkošje časti

R. Gibson: Ljubezen po krinko

J. A. Krentz: Krhko steklo

Epilog: Spričo čisto posebnega obdobja v svojem življenju, kjer lovim čas med službo, vrtcem, gospodinjstvom in lastnimi težavami moram sama sebi priznati, da niti ni taka slaba bera. Je pa tudi res, da se ni za hvaliti s kvaliteto. V svoje dobro lahko povem, da se trenutno prebijam (z užitkom sicer) čez Gaimanove American Gods, čaka me še Stardust, pričakujem pa tudi ekstremno izboljšanje na področju znanstvene fantastike in meni tako ljubih krvavih vampirskih knjig. Res je, plitko. In boli me ku*ac. :twisted: Vsak ima svoje veselje, moje je pač v tekoče napisanih besedah.

In še eno priporočilo iz naših logov, najboljša pisateljica med mojimi prijateljicami je izdala knjigo Knapušna, ki je slovarček rudarskih izrazov in svojevrsten spomin na nekdanje čase slave in trpljenja. Več o tem tule, slike pa so tu. Na tem mestu pa le še poseben poklon, da ji ni vseeno, kdo smo (bili) mi, katerih materni jezik je in bo ostala zasavščina. :cool:

 • Share/Bookmark
 

Avtor spominčica, zapisano 21.02.2012 ob 12:27 pod bukvice. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

6 odgovorov na “za knjige je še vedno čas”
 1. nadinka - 21.02.2012 ob 18:32

  Uau, knjigeeeeee. Trenutno berem (požiram) Jej, moli, ljubi (filma nisem gledala, ker mi je bil trejler totalno glup) in v soboto je spet knjižni dan (ta je pri nas vsako drugo soboto – družinski, ko se vsi nabašemo s knjigami). Tokrat mi ne bo treba laziti med knjižnimi policami in se ubadati s tem kaj bi brala. Tokrat bom šla v knjižnico s seznamom.
  Hvala ti.

 2. M - 21.02.2012 ob 21:48

  Tnx, you’re the best

 3. Lisa - 21.02.2012 ob 23:57
  Lisa

  Poštar!

 4. spomincica - 22.02.2012 ob 07:09
  spomincica

  @nadinka: Knjiga je kul, film je beden, maš čisto prav. :wink: Drugače pa hvala tebi, moj ego ima rad malo usmerjene hvale. :lol:

  @lisa: I. Love. You. :grin:

 5. bucika - 22.02.2012 ob 07:36

  Amanda, Julie in Phillipsova zmagajo. Zame. Vedno. Moram pa probat L. Kleypas. Očitno imava podoben okus za romance in imam filing, da mi bo všeč.
  Hvala za predloge, sem se že ponavljala.

 6. spomincica - 22.02.2012 ob 07:54
  spomincica

  @M: hmm, te je ponesreči v moderacijo vrglo – a si imel kake grešne misli, ko si tole pisal?? :mrgreen: drugače pa – kje je tvoj blog, a? a?!

  @bucika: feel welcomed. :wink:

Komentiraj
:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !