spominčica

it's better to burn out than to fade away

čefurji raus na odru

14.03.2013

Na začetku razjasnimo – predstava je bila h-u-d-a.

Ampak, a veš tisto …. ko imaš svet v razsulu in te BFF zvleče v Ljubljano in greš, ker moraš malo od doma in nekje sredi (OK, ne sredi) Ljubljane se spomniš in vprašaš, kaj pravzaprav sploh gremo gledat? Film, predstavo, nekaj vmes? :grin: V bistvu bi me bilo sram, če ne bi imela dovolj drugih problemov.

Torej, Čefurji so monodrama. Kar pomeni, da ima tip kondicije kot konj. Uro in pol skakanja po odru, uro in pol skakanja iz lika v lik, iz jezika v jezik, iz šepetajočega obupa v kričanje. In mater, da moraš biti dober, da se ti ob toliko kletvicah v eni uri in pol ne posuši jezik. In moj slovar je vse prej kot clean, tako da vem, o čem govorim.

O predstavi in igralcu so pisali marsikje, tudi v Delu, kjer piše precej o vsebini, če koga zanima.

Sale je car. In kot sta skupaj z Vojnovićem ugotovila na koncu knjige/predstave – lažje je biti čefur v Sloveniji kot pa Janez v Bosni.

Mi sploh ne vemo, kako nam je fajn. :cool:

  • Share/Bookmark
 

Avtor spominčica, zapisano 14.03.2013 ob 09:30 pod bukvice. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “čefurji raus na odru”
Komentiraj
:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !