spominčica

it's better to burn out than to fade away

konec depresije

22.05.2013

V bistvu gre za konec anksioznosti, ampak antidepresivi so antidepresivi, kakorkoli že gledaš nanje. Šrink meni, da nisem depresivna, ker bi potem ležala in bi mi svetsko dol viselo za vse, razen za tisto praznino, ki jo imam namesto srca. Ali na mestu srca?

No. Sem anksiozna, ker mi življenje uhaja iz vajeti, ker se dogajajo stvari, ki jih nisem pričakovala, želela ali povabila. In ker sem, kar sem, me izguba kontrole močno sesuje, zato nisem bila čisto samo jaz zadnjih nekaj mesecev. In kemikalije so krasna – začasna – rešitev.

In imam jih dovolj. Mislim, da so mi kot emocionalna bergla pomagale, da sem se pomirila sama s sabo in postala jezna na tiste, ki mi kradejo življenje. In ne obratno. Prej sem bila jezna nase, ker sem tako nesposobna in nelepa in nepomembna in neprofesionalna in ne-taka-kot-je-namišljen-ideal. Zdaj sem jezna na tiste, ki so me pripravili do tega, da se tako počutim.

Končno sem jezna. Končno. Jeza je čustvo, ki so ga zdravila umirjala. Ampak dovolj. Nočem biti umirjena in pomirjena, če gre vse skupaj v kurac. Hočem udariti z nogo v tla in biti sposobna pokazati proti vratom, ne da bi zraven bruhala. Hočem kontrolo nad lastnimi čustvimi, lastnimi doživljaji, lastnim srcem.

V teh nekaj mesecih sem ugotovila, da me srce boli le, če spustim ščite in si dovolim jokati. Če gledam na čustveno zmešnjavo od daleč,  z vsaj malo samokritike, vidim, da sem včasih huda mona, ker mislim, da me dejansko razume, da jokam, ker mi je hudo in ne, ker sem attention whore. Mislim, sej sem, ampak če hočem pozornost, lahko tudi joške pokažem, a ne? Mi ni treba vreči srca na mizo in gledati, kdo bo prvi zarezal vanj. Res mi ni treba.

Zato sem jezna. Zadnjič sem nekje prebrala, da sem psychotic bitch. Groovy, to mi je všeč, to pomeni, da nisem več cota za brisanje tal. To pomeni, da se dvigam. Ne vem še, kam. Ne vem še, s kom in h komu. Ne vem. In ni mi mar.

Konec koncev se bom na koncu sama odločila, kje bom obstala in od kje odšla. Moram priznati, da sem kar malo ponosna sama nase. Vsak korak k pridobivanju kontrole nazaj je kot skok v vesolje. Vsak tak korak je nova opeka v mojem ščitu. In vsaka solza počasi postaja gorivo za ogenj, ki se ponovno prižiga v meni.

Burn, baby, burn …

 • Share/Bookmark
 

Avtor spominčica, zapisano 22.05.2013 ob 13:39 pod (za)((p)o)sebno. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

4 odgovorov na “konec depresije”
 1. bedopear - 22.05.2013 ob 14:23

  Zelo lepo napisano! Veliko sreče ti želim Spominčica

 2. oliveta boletto - 22.05.2013 ob 14:24

  Jeza je konstruktivno čustvo. Lahko te premakne iz točke nič. Imaš vse: pamet, izobrazbo, telesno zdravje, lepoto, predvsem pa zdrave potomce, ki potrebujejo mamo. Go spomincica go

 3. Michele A. Keith - 3.06.2013 ob 01:07

  Zvok ptic valovi s mojo obleko in tisti rdeči balon. Le od kod se je prikradel in čemu mi tako nagaja, se vprašam. Iskrivo rdeča barva mi vzame dih, tako polna ljubezni in strasti. Kot, da bi sam Kupid ji vdihnil to moč, da ne zmorem umaknit oči. Ta rdeča barva je tako pokvarjena, ker me spominja na tiste rdeče ustnice, ki sem jih nekoč okušala.

 4. mirchi - 8.06.2013 ob 13:52

  Živjo Spominčica.

  Lepo si opisala svojo nemoč in okrevanje. Drugače te ne berem, sem naletela na tvoj blog zaradi objave z naslovom Izobrazba kot ovira pri iskanju službe? Sama sem v podobnem položaju iskanja zaposlitve…

  Kakorkoli, svetovala bi ti knjigo Mindfulness (Mark Williams in Danny Penman). Notri je opisan osem tedenski program meditacije-pravilne tehnike dihanja, s katerimi sprostiš napetost (anksioznost). Avtorja sta cenjena na področju odpravljanja anksioznosti, depresivnih stanj, etc -je klinično potrjeno. Pomaga, bolj kot tablete, s katerimi vse samo zamaskiraš in ubiješ svojo osebnost.

  Nič ni narobe, če se včasih zjokaš, preklinjaš situacijo…

  Želim ti vse dobro.
  M.

Komentiraj
:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !