spominčica

it's better to burn out than to fade away

Dallas. Eve Dallas.

8.12.2014

V prejšnjem življenju sem veliko pisala in manj brala. In niti ne vem, kako se je zgodilo, da se je zgodba obrnila. Res ne. Mogoče je digitalizacija branja (*gasp*, kam smo padli) res olajšala branje v tistem vidiku, da nimaš več majajočih se kupov na nočni omarici, na kavni mizici, na pisalni mizi, na šanku, na stopnicah in vsepovsod drugod. Kar je sicer še vedno v veliki meri res. Kaj, še vedno rešujem knjige pred zlobnimi ljudmi, ki bi jih najraje vrgli na mrzle, mokre ulice, da  … khmm, o tem smo na enem mestu nekje že govorili, nekaj od deklice z vžigalicami in to (ne brat te knjige, resno. Ne.)

V glavnem, ljubitelji kriminalk in/ali Nore Roberts gotovo poznajo nekaj začetnih knjig serije V smrti (In Death), ki so prevedene v slovenščino, mislim, da jih je pet. Za vse, ki boste sedaj valda hiteli v knjižnico iskat te pred stopetnajst leti izdane knjige, ki jih nihče nadalje ne prevaja, kar je hudičeva škoda, ker je Eve kul, jih piše pod psevdonimom JD Robb. Tako, v vednost. (slikca je z ebaya)

Eve je carica. Eve je človek čez 45 let, se pravi 2060, ko je človeškost lahko že vprašljiva. Ko napredek ne pomeni nujno lahkotnosti bivanja. In Eve je kul, ker gre čez sranje vseh sranj v življenju, pa je še vedno topšit policistka v NY, ki je hladna kot špricer (v ornk gostilnah) in topla kot mamina dlan. Tako nekako. Eve je človek, ki je inspiracija. To, da so knjige (ki jih je nekje 35 že napisanih) vrhunsko napisane (ne nujno vrhunska zgodba vedno, a odlično pero, tekoče branje), je izreden bonus. Eve je tisti odmik od realnosti, ko si rečeš, to bi rada bila, ko bom velika. To si želim reči, ko naslednjič srečam nesramnega mulca z ledenimi kepami. To si želim doseči, če nekoga poskusim spražiti s pogledom.

Eve je najboljša. Roarke je s knjige v knjigo boljši. Ampak ne glede nanj, je Eve tista, ki fura zgodbo. Eve je tista, ki hočeš biti ti. (In tole je tako slovnično nepravilen stavek, da me boli pri srcu, ampak to je to, kar sem hotla povedat.)

  • Share/Bookmark
 

Avtor spominčica, zapisano 8.12.2014 ob 22:21 pod bukvice. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “Dallas. Eve Dallas.”
Komentiraj
:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !