spominčica

it's better to burn out than to fade away

za politične točke gre

12.03.2015

Človeška pokvarjenost ne pozna meja, ko začnejo svoja sicer ponavadi upogljiva kopja lomiti na kao dobrobiti otrok. Ker res, ubogi tisti otroci, ki imajo dve mamici, a ne? Če jih imata mamici radi in imajo toplo kosilo na mizi, je tak otrok srečnejši od več kot polovice svojih sovrstnikov, ki jim manjka eno ali drugo ali celo oboje.

In za te otroke bi moralo iti. Pa seveda ne. Lačni otroci ne prinesejo nobenega glasu na volitvah, ker je celo njihovim staršem brezveze hoditi na volitve. Tistim, ki jim ni brezveze, pa zmanjka denarja za bencin do volišča.

Stališče, ki ga trenutno zavzema tisti del slovenske populacije z Alešem Primcem na čelu, ne samo da se mi gabi, ampak bi ruknila vsakega populista direktno med oči. S kolom. Dvakrat.

Ne me jebat s političnimi govori, kako gre za otroke. Ne mi plozat o vrednotah katoliške skupnosti. In ne me posiljevat s fotkami Zevnikove, ki ji dve slugi pomagata tovoriti podpise v parlament. Da o tistih s teorijami zarote o cepljenju sploh rajši ne bi.

Ljudje, ki morajo plozati o vrednotah, nimajo pojma o le-teh. Eni in drugi; mi gredo na živce vsi kreteni, pa mi ni pomembno, kakšne barve so in na katero stran postelje zjutraj vstanejo.

Ljudje, ki druge prepričujejo v svoj prav, … prav, le dajte, vedno so ovce in vedno bodo pastirji tisti najglasnejši, ki beketajo malo bolj z avtoriteto. Ampak ne vpletajte v to otrok. Ne eni, ne drugi, ne tretji. Ne zdi se mi prav otrokom natikat gas maske na obraz pred kamerami, ne zdi se mi prav, da se otroci ne cepijo, krstijo se lahko pa kljub “nezmožnosti lastne izbire”, in ne zdi se mi prav govoriti o “ubogih” otrocih v družinah, ki to “niso”. Naučite se najprej metlo v roke prijet, šele potem poskusite doma in ŠELE potem pejte učit soseda, kako se to počne.

Zelo zelo mi bi bilo všeč, če bi se Slovenci znali pogledat zjutraj v ogledalo in si rečt, danes ne bom kreten. Danes se bom obnašal tako, kot želim, da se drugi do mene. Danes bom naredil svoje delo dobro, danes bom poljubil svoje otroke za lahko noč  in  danes bom sprejel ljudi, ki se imajo radi, kot ljudi, ki se imajo radi.

Če me kaj razjezi, je to tipična slovenceljska hinavščina in paranoična nestrpnost do VSEGA. In potem se čudijo, kako smo lahko obstali na mestu, ko so pa vsi pričakovali drugo kraljestvo na Zemlji. Aja, to je v eni drugi knjigi. :evil:

  • Share/Bookmark
 

Avtor spominčica, zapisano 12.03.2015 ob 13:26 pod a bi o tem?. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

2 odgovorov na “za politične točke gre”
  1. Stric Marč - 12.03.2015 ob 17:36

    Saj ne gre za otroke. Za politiko gre. In na tem področju lahko dodeli desnica klofuto levici, saj večina Slovencev razume to opredelitev, kot opredelitev za tradicionalne vrednote. In že je en žebelj več v krsti vlade Mira Cerarja.
    No, tokrat bi moralo nastopiti ustavno sodišče. Pa bo?

  2. Nadinka - 19.03.2015 ob 07:58

    Bravo. Preprosto ne prenašam take nestrpnosti

Komentiraj
:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !