spominčica

it's better to burn out than to fade away

kdo bo za pijačo dal, ko umrla bo država?

27.03.2015

Če se spomnim, kako ponosna sta bila moja starša, ko smo se osamosvojili, kako polna upanja, da bosta njuna otroka živela na svojem, v svoji državi, s svojimi voditelji, v svojem jeziku.

YouTube slika preogleda

Danes mi je slabo, če se spomnim nase, kot na 9-letno deklico s rožami v laseh, ki je jokala, ker so bombardirali njeno državo. Slabo mi je, ker sta mi starša dala upanje, da bo življenje zdaj lepše in svetlejše in da ne bo več vojn.

Slabo mi je, ker se ta vojna zdaj vleče že skoraj 25 let. Ker smo taki idioti, da bojujemo bitke med sabo. Ker smo razdvojeni, razslojeni in prebutasti, da bi lahko živeli v miru. Slabo mi je, ker prvič resno razmišljam, da ni to to. Da si ne želim več te države. Da me prvič v življenju ne bi motilo, če spokamo kufre in gremo. Ker preprosto ne čutim nič več nič od ponosa.

Ko smo se priključevali EU in Natu, se je meni osebno to zdela bedarija, ker na ta način izgubiš vse zunanje sovražnike in se lahko ukvarjaš le še sam s sabo. Kar je pri Slovencih neumnost prve stopnje. Resno. In takrat sem rekla, se spomnim, zakaj rabimo tujo vojsko? Če nas napadejo Madžari, primem tudi jaz puško in se grem v hosto tolčt, sej menda bi šli vsi. Danes mi je jasno, da to ni tako. Da bi polovica Slovencev pokleknila pred novim okupatorjem, sploh če bi ta mahal s križem. Četrtina bi se uprla, pa še od teh bi polovica pisala javna pisma in jokala po televiziji. Ena gotova četrtina pa bi jedla kokice in se smejala, ker imajo dovolj vez/keša/vpliva/orožja/…, da jih to sploh ne gane.

Naša država s svojimi voditelji, ki so nesposobni dela za skupno dobro, ker so ali cinčači ali pa kriminalci, že 25 let izgublja vero svojih ljudi. Ko nihče ne verjame več v lastno državo, ko državljani izgubijo narodno zavest, poznajo pa prav dobro nacionalizem …. eee, zveni znano? Tako se začenjajo vojne. Tako se začenja množični eksodus, pa upajmo, da prostovoljen. Tako se … pravzaprav zelo dobro pripravlja teren, da se netko uvali i uzme sve vrhnje, koje je još ostalo, kaj?

In tole je bilo napisano za prejšnjo državo … pa je srhljivo še vedno aktualno …

YouTube slika preogleda

Pizda, smo mi eni idioti.

  • Share/Bookmark
 

Avtor spominčica, zapisano 27.03.2015 ob 11:39 pod a bi o tem?. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

2 odgovorov na “kdo bo za pijačo dal, ko umrla bo država?”
  1. Suzana - 30.03.2015 ob 22:16

    Bog mi pomagaj, ampak kdo sploh lahko še sledi kdo je minister za to, pa kdo za tisto? Menjavajo se kot spodnje gate… Ž

  2. Suzana - 30.03.2015 ob 22:21

    Ups.. Prehitro stisnila enter.. Torej; že pri tem se vidi, da ni nobeden kaj preveč resen.. Samo tožarjenje, pa dolgi nosovi… konkretnega nič.
    Za pijačo pa bodo lahko dali tisti, ki delajo izven meja, jim bo menda še kaj plače ostalo  :smile: 

Komentiraj
:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !