spominčica

it's better to burn out than to fade away

reduced

7.09.2015

V luči prihajajoče zime se ponovno počasi seznanjam s changelingi N. Singh, zato bi mogoče najlažje opisala svoje občutke s tem. Tako je, kot da bi moj volk divje blodil po svoji kvadratni kletki, razdražen in obupan, ker ga ne spustim ne le ven iz najine kletke, tudi iz zgolj njegove ne.

Kot je rekel, mislim da Riaz, v smislu the man understands, the wolf cannot be fooled.

Vse se postavlja na svoje mesto, vse se bo zložilo v fine male zabojčke. In medtem ko je moj racionalni del zadovoljen, ker je to nekaj, kar ga osrečuje (da so stvari, kjer morajo biti in da se tega zavedajo vsi), je moje srce še vedno in spet mali alien, ki samo čaka, da ga še nekaj frcne, da lahko plane skozi rebra ven in odgrizne glavo prvemu, ki pride mimo.

Če bi morala razumsko pokazati na svojo težavo, bi rekla, da me jebejo emocije. Če bi čustveno gledala na svojo težavo, bi rekla, da je moje srce zapostavljeno, samo in zreducirano na funkcijo črpalne mišice. Realno gledano pa projiciram. Vse. Nazaj vase. Ker preprosto ne najdem tarče, ki bi zajela sapo in odpihnila stran strahove in bojazni in panična stiskanja v prsnem košu.

Mislim, da me, realno gledano, najbolj duši /mogoče ne povsem resnično iz kakega drugega zornega kota/ dejstvo, da se še vedno in za vedno in povsod cenzuriram. Da pazim na besede in dejanja in zavestno izbiram ljudi, s katerimi delim delčke sebe. Čustveno gledano je to seveda naporno, ker se volku zdi, da v svojo mrežo le daje.

Obrabe na duši in metaforičnem srcu se seveda slišijo predvsem melodramatično. Ampak verjemite, pisati kulturno o nečem ni težko. Govoriti o nečem, kar te žre od znotraj, pa je skoraj nemogoče brez kričanja in jokanja. Ker je to nekaj, kar drugi ne slišijo. Kar drugim ni težava. Ker je drugim to povsem obvladljivo.

Če so problemi drugim smešni in/ali zanemarljivi, niso zato še nič manjši in/ali manj resnični.

  • Share/Bookmark
 

Avtor spominčica, zapisano 7.09.2015 ob 23:21 pod (za)((p)o)sebno, a bi o tem?. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “reduced”
Komentiraj
:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !