spominčica

it's better to burn out than to fade away

ne znaš se obnašat

16.09.2015

A nisem rekla, da najhujše je bit ujet v lastnem življenju, kjer se moraš cenzurirat za drobtinice?

Emm, ne. Kaj če grem recimo jaz kam drugam, kjer ne bo moteče, da se ne znam obnašati? Ker jz se znam obnašati, ampak če hočem bit malo žleht in malo zamerljiva in malo bolna z vročino, potem bom to počela. Al mi pa v faco povej, jebemti, dej mir, jz nimam nič s tem! A je res težko?

A ni ful težje v bistvu teh zapletenih kolobocij dolgotrajnih zamer in nagajanja furat in očitno zraven pričakovat, da se bo razumelo. Emmm, kaj točno že? Ne mi bluzit, ne mi skakat, ne mi umikat oči in trdit, da se mene ne da poslušat. Sej mene se tako ne sliši. Kaj če bi kdo gledal malo na to, da meni ne bo treba česa poslušat?

Včasih se sprašujem, kak je filing, če nekomu zaupaš svoje življenje čist tko, brez premisleka, ker veš, da te bo sprejel brez zadržkov. Ne vem, če nekoga ljubiš, se tako ali tako ponavadi robovi obrusijo malo. Tlačenje okroglih stvari v lepe trikotne škatlice pa pač boli. In tudi ne deluje ravno.

Smešno je po svoje, ko razmišljam o viru. Ko razmišljam, da zahteva to samo tlesk s prsti in se svet podre. In razmišljam, ali res padeš – metaforično – če samo še malo migljaš na obrobju zraven – fizično?

Bolj ko se nekateri trudijo, da bi videla njihov prav, bolj mi je vseeno zanje. In bolj kot povzdigujejo glas name, manj jih slišim. Pri nekaterih sem usvojila že funkcijo preslišanja. Vidite, ob vsem usajanju in pametovanju in trkanju po prsih ter seveda smernicah, še vedno med nami obstaja prepričanje, da mi mora nekdo povedati, kaj hočem.

Ooo, jz točno vem, kaj hočem. In to ni to.

YouTube slika preogleda
  • Share/Bookmark
 

Avtor spominčica, zapisano 16.09.2015 ob 01:34 pod (za)((p)o)sebno. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “ne znaš se obnašat”
Komentiraj
:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !