spominčica

it's better to burn out than to fade away

krog

19.01.2017

Zadnjič, no enkrat v začetku decembra sem zalutala na eno dekliščino in se ga napila. Ampak res napila. Potem sem jokala in celo ene parim ljudem povedala, kako zelo jih imam rada. Taistim sem tudi povedala, da odštevam svoje dneve in leta in da se mi zdi, da imam nekako še 15 let, mogoče manj, preden mi zmanjka goriva za biti tu. Nekaterim ostalim ljudem pa, da so glupi in da če merijo življenje po obsegu svojih jošk, niso vredni mojega časa. Ker je dost žalostno, da je obseg njihovih jošk večji od njihovega IQ-ja.

Srečaš pač ljudi, pri katerih že odpreš usta, da bi kaj rekel, pa jih zapreš nazaj, ker resnično ni vredno energije. Ja, lej, seveda. Jaz se s svojo osnovno družinsko celico ne maram ukvarjat, kadar se samooklicana nosilka meri okrog jošk/pasu/pomembnosti, zakaj se komu zdi, da ima pravico biti užaljen, ker me ne zanimajo njegovi pogledi? Saj ne rečem, vso pravico imaš do njih. Ampak tudi jaz imam pravico, da te ne poslušam.

Trigger? Včeraj je bil mulc na sistematskem pregledu, so ga cepili proti ošpicam in mumpsu in tuberkulozi. En fantek izmed nekje 25 učencev se ni cepil, ker je mamica proti. Na otrokovo vprašanje (zakaj?) lahko le skomignem, ne vem, ne morem mu rečt, da je mama njegovega sošolca čavknjena, kaj? Ni pošteno do otroka. Ampak enako bo tudi nepošteno, če bo epidemija ošpic, ker je to enako, kot če bi tega pamžka vrgli levom. Oziroma bi zavestno dopustili, da je najpočasnejši v skupini. Oziroma lej, če pride do tega, se ne boš več družil z njim, sorry. Mogoče nisem najboljši človek, bom pa stala med svojim otrokom in levi, čeprav mogoče nisem najpočasnejša. Ampak nisem pa užaljena zato. Počni, kar hočeš, a nosi za to posledice sam. (Spada v kategorijo Si se učil? Ne! Že veš.)

Mnogi bi lahko videli znake odraslosti, as in being mature. Sama se ne slepim. Meni se res ne da ukvarjati z vsemi temi nepomembnimi ljudmi v življenju. Včasih imam zjutraj ob kavi res lep razgled. Razgled. Enkrat sem s tem razgledom sedela za isto mizo in se morala pogovarjat … izkušnja je bila povsem zanič, tudi razgled ni več isti. Toliko ljudi in tako so kul, dokler ne odprejo ust. Dokler ti ne natrosijo bullshita direktno pred vrata in potem pričakujejo, da se jim ne boš smejal v obraz. Not on my planet.

  • Share/Bookmark
 

Avtor spominčica, zapisano 19.01.2017 ob 11:03 pod a bi o tem?. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

En odgovor na “krog”
  1. Chiara - 13.04.2017 ob 11:15

    Enkrat sem s tem razgledom sedela za isto mizo in se morala pogovarjat … izkušnja je bila povsem zanič, tudi razgled ni več isti.  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: 

Komentiraj
:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !